Träpedagogik fyrkantig logo

Detta är ett blogginlägg

42 verktyg. Hur är det möjligt och vilka? Ja, jag suger lite på karamellen. Jag kommer i dagarna att släppa en lista på vilka verktyg som behövs för att klara av att tillverka vilket projekt som helst ur min modellserie. Av de här 42 verktygen så bör man förstå att stämjärnen är tre, skruvmejslar och stjärnskruvmejslar likaså. Redan där är vi uppe i nio verktyg. En viktig sak är att verktygen ska vara väl slipade. Varför inga maskiner? Under mina samtal med andra lärare så insåg jag att förutsättningarna var olika. En hade bandsåg i slöjdsalen medan en annan hade sticksåg. Med dessa 42 verktyg så kan vilken slöjdsal eller privat person som helst vara med och slöjda utan allt för stora eonomiska utsvängningar. Dessutom så faller inte handverktygens tekniker i glömska.
Hälsningar TP